arhiva

 • 12.08.2016

  Comedia „1+1=3”

  "Mai întâi s-au întâlnit pe peronul gării, apoi s-au căsătorit şi mai apoi s-au cunoscut. Ce poate să mai urmeze după o „Casatorie in...doi”? Viaţa de zi cu zi poate fi uneori plictisitoare şi monotonă,...

 • 02.06.2016

  Directorul Ateneului va fi vineri la Tele M

  Directorul Ateneului Tătărași, Andrei Apreotesei, va fi mâine, vineri, de la ora 16:00, la postul TV Tele M în cadrul emisiunii „Oameni de Poveste”.

Acasa / Noutati / Anunt proiecte regizorale pentru stagiunea teatrala 2015-2016

Anunt proiecte regizorale pentru stagiunea teatrala 2015-2016

Ateneul Tatarasi anunta deschiderea celei de-a doua etapa pentru depunerea proiectelor regizorale pentru stagiunea 2015-2016. In stagiunea de primavara (mai-iunie) va fi pusa in scena inca o piesa pe langa cele dua deja anuntate, „Ursul” de A. P. Cehov, regie Cosmin Plesa si „Steaua fara nume” de Mihail Sebastian, regie Andrei Ciobanu, urmand ca in stagiunea de toamna sa fie realizate celelalte patru proiecte (trei din titlurile anuntate si una pentru tineri regizori).

Proiectele teatrale propuse pentru stagiunea 2015-2016:

 1. Fata fara zestre” de Alexandr Nicolaevici Ostrovski
 2. Take, Ianke si Cadar” de Victor Ion Popa
 3. O noapte furtunoasa” de I. L. Caragiale
 4. Frumos in septembrie la Venetia” de Teodor Mazilu
 5. Incercarea” de Marivaux

Textul proiectului va avea la baza una din cele 10 propuneri mai sus enuntate. Proiectul trebuie conceput pentru sala mare de spectacole a Ateneului Tatarasi. Informatiile privind aspectele tehnice ale salii pot fi solicitate de la secretariatul institutiei.

Avand in vedere unul din obiectivele Ateneului Tatarasi, acela de a incuraja creaţia tinerilor si stimularea tinerelor talente in cultura, un alt proiect teatral finantat pentru stagiunea 2015-2016 va fi o piesa, la alegere din dramaturgia contemporana propusa de un tanar regizor cu varsta pana in 30 de ani.

Regizorul si scenograful, daca este cazul, trebuie sa fie absolventi cu studii superioare de specialitate. 

Numarul de pagini si forma proiectelor sunt la libera initiativa a regizorului. Un proiect depus va cuprinde: conceptul regizoral al spectacolului, textul dramaturgic, o prezentare a regizorului/membrilor echipei (daca este cazul), necesitatile tehnice ale spectacolului (acestea vor tine cont de dotarea tehnica a salii de spectacole a institutiei), precum si costurile de investitie in productie si a drepturilor de autor. 

Data pana la care pot fi depuse proiectele este: vineri, 24 aprilie 2015, ora 16.00 si vor fi depuse la secretariatul institutiei, sub forma unei prezentari scrise a conceptiei regizoral-scenografice. Acestea pot fi transmise si prin posta la sediul institutiei din strada Ion Creanga, nr. 14, Iasi.

Pentru mai multe informatii va stam la dispozitie.